Ştire licitaţii şi după dezbatere

În data de 2 iulie 2009, au avut loc doua evenimente de mare importanta pentru societatea S.C. Apa Târnavei Mari S.A.
Primul dintre ele a reprezentat deschiderea ofertelor pentru licitatia care are în vedere reabilitarea statiei de epurare din Medias, iar cel de-al doilea a fost dezbaterea publica.
În cadrul licitatiei au fost mai multe oferte a unor societati din Germania, Franta, Spania si Italia. Sedinta de deschidere s-a desfasurat în conditii optime, urmând sa se efectueze analiza efectiva a ofertelor, iar  într-un interval de 2 – 3 saptamâni sa poata fi desemnata firma câstigatoare.
„Ma bucur ca am avut o prezenta destul de buna, am primit 10 oferte din partea unor firme internationale foarte serioase. Documentatia este foarte mare, fapt ce va necesita multa munca, dar am apelat si la câtiva experti straini care ne vor sprijini în luarea unei decizii corecte”, a declarat dl. Bucse Virgil, director general al companiei de apa.
În jurul orei 18:00, sala mare de sedinte a Primariei a gazduit dezbaterea publica organizata de compania de apa. În cadrul discutiilor s-au avut în vedere urmatoarele puncte:
1.    Situatia actuala a sistemului de contractare si facturare
2.    Prevederile legale
3.    Solutii pentru îmbunatatirea sistemului de contractare si facturare
4.    Plan de actiune în urma dezbaterii publice.
Cu privire la aceasta dezbatere dl. Bucse a declarat: „A fost un numar semnificativ de persoane, reactiile fiind pe masura, pro si contra. Noi am încercat sa explicam care sunt prevederile legislative. Am aflat care sunt nemultumirile oamenilor si într-adevar acest fapt reprezinta o mare problema pentru noi, pe care speram sa o solutionam cât mai curând posibil. În acest sens, în cursul urmatoarelor saptamâni vom analiza aceasta situatie, ne vom consulta si cu factorii decidenti din municipalitate si ne vom exprima punctul de vedere pentru intrarea în legalitate”.

Medias, 03 iulie 2009
Carina Man, specialist relatii publice