Un nou contract din cadrul proiectului, cel pentru Staţia de Epurare din Mediaş

Societatea „Apa Târnavei Mari” mentine informati utilizatorii si clientii cu privire la stadiul de implementare al proiectului de „extindere si reabilitare a sistemelor de apa si apa uzata din regiunile Medias, Agnita, Dumbraveni, judetul Sibiu”, finantat de Uniunea Europeana prin Decizia Comisiei Europene nr. 2433 din 09.07.2008.
Pâna în prezent au fost încheiate 3 contracte care vizeaza:

•    supervizarea lucrarilor
•    asistenta tehnica de management si
•    contractul de asistenta tehnica, care în conformitate cu legea nr. 10/1995 va asigura verificarea lucrarilor din punct de vedere calitativ, pentru care a demarat evolutia contractelor.

În cursul zilei de 9 decembrie 2009, operatorul regional de apa si apa uzata va încheia un nou contract din cadrul proiectului, cel pentru statia de epurare din Medias.

„Pentru acest contract a fost depus un numar de 10 oferte din partea unor firme nationale si internationale, contractul fiind câstigat de societatea Hochtief Construction AG din Germania.
Valoarea contractului este de 15 milioane euro, iar durata contractului este de 33 de luni pentru proiectare si executie si înca o perioada de 12 luni pentru notificarea defectelor. În perioada urmatoare dupa ce vom da ordinul de începere, compania germana va întocmi proiectul tehnic  si în aproximativ 2 luni vom putea demara lucrarile pentru statia de epurare din Medias” a declarat directorul general Bucse Virgil.
În ceea ce priveste contractul pentru retelede apa si canal din Medias se afla în stadiul de licitatie si evaluare, care se va finaliza în maxim 10 zile, moment în care societatea va putea anunta firma câstigatoare. Pentru statia de tratere din Medias, societatea Apa Târnavei Mari, astepta zilele urmatoare decizia CNSC-ului în vederea finalizarii si semnarii contractului cu firma desemnata câstigatoare.
Pentru orasele Agnita si Dumbraveni dl. Bucse a declarat ca „s-au lansat procedurile pentru statiile de tratare din cele doua orase, urmeaza ca în decursul acestei luni sa lansam procedurile si pentru statiile de epurare iar în scurt timp dupa ce vom obtine avizele sa transam si cel de-al treilea contract pentru retele de apa-canal din Agnita si Dumbraveni. Speram ca lucrurile sa decurga în conditii optime pentru ca începând cu anul 2010 sa demaram efectiv lucrarile, iar în scurt timp sa obtinem si rezultate”.

09 decembrie 2009, Medias
Man Carina
Specialist Relatii Publice