S-a semnat contractul pentru staţia de epurare din Mediaş

Societatea „Apa Târnavei Mari” menţine informaţi utilizatorii şi clienţii cu privire la stadiul de implementare al proiectului de „extindere şi reabilitare a sistemelor de apă şi apă uzată din regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, judeţul Sibiu”, finanţat de Uniunea Europeană prin Decizia Comisiei Europene nr. 2433 din 09.07.2008.

Până în prezent au fost încheiate 3 contracte care vizează:
•    supervizarea lucrărilor
•    asistenţa tehnică de management şi
•    contractul de asistenţă tehnică, care în conformitate cu legea nr. 10/1995 va asigura verificarea lucrărilor din punct de vedere calitativ.

În cursul zilei de 9 decembrie 2009, operatorul regional de apă şi apă uzată va încheia un nou contract din cadrul proiectului, cel pentru staţia de epurare din Mediaş.

„Pentru acest contract a fost depus un număr de 10 oferte din partea unor firme naţionale şi internaţionale, contractul fiind câştigat de societatea Hochtief Construction AG din Germania.
Valoarea contractului este de aproximativ 15 milioane euro, iar durata contractului este de 33 de luni pentru proiectare şi execuţie şi încă o perioadă de 12 luni pentru notificarea defectelor. În perioada următoare după ce vom da ordinul de începere, compania germană va întocmi proiectul tehnic  şi în aproximativ 2 luni vom putea demara lucrările pentru staţia de epurare din Mediaş” a declarat directorul general al societăţii Bucşe Virgil.

În ceea ce priveşte contractul pentru reţelele de apă şi canal din Mediaş, acesta se află în stadiul de licitaţii şi evaluare, care se va finaliza în maxim 10 zile, moment în care societatea va putea anunţa firma câştigătoare. Pentru staţia de tratare din Mediaş, societatea Apa Târnavei Mari, aşteptă zilele următoare decizia CNSC-ului în vederea finalizării şi semnării contractului cu firma desemnată câştigătoare.

Pentru oraşele Agnita şi Dumbrăveni dl. Bucşe a declarat că „s-au lansat procedurile pentru staţiile de tratare din cele două oraşe, urmează ca în decursul acestei luni să lansăm procedurile şi pentru staţiile de epurare iar în scurt timp după ce vom obţine avizele necesare, să lasăm caietele de sarcini pentru cel de-al treilea contract privind reţelele de apă-canal din Agnita şi Dumbrăveni. Sperăm ca lucrurile să decurgă în condiţii optime pentru ca începând cu anul 2010 să demarăm efectiv lucrările, iar în scurt timp să obţinem şi rezultate”.

Man Carina
Specialist Relaţii Publice
09 decembrie 2009, Mediaş.