Comunicat de presă – „Montarea contoarelor digitale de branșament din Mediaș, în cadrul lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelelor de apă, continuă pe strada I. Ghe. Duca”, 04.10.2023

Lucrările de montare a contoarelor digitale de branșament din Mediaș continuă începând de mâine, 05.10.2023, pe strada I. Ghe. Duca.
Una dintre componentele contractului, aflat în derulare, ATM-CL-01 „Reabilitare și extindere rețele de apă și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodărie de apă în Municipiul Mediaș” din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”, este reprezentată de operațiunea de înlocuire a 8.500 de contoare de branșament, care în prezent deservesc clienții din oraș, cu contoare inteligente, care permit transmisia la distanță a indexului.
Operațiunea de înlocuire a contoarelor clasice de branșament, precum și operațiunea de montare contoare digitale se va face etapizat, în baza unui program de execuție stabilit de comun acord împreună cu antreprenorul, care va derula efectiv lucrările.
Antreprenorul acestor lucrări este S.C. GEIGER TRANSILVANIA S.R.L. , iar echipele care vor derula operațiunea vor avea un program de lucru de luni până sâmbătă, între orele 08.00 – 17.00. Având în vedere că este vorba despre o operațiune care se va derula de multe ori pe  domeniul privat, facem precizarea că personalul antreprenorului se va legitima și va purta echipament de lucru cu însemnele firmei.
Totodată, subliniem faptul că schimbarea sau montarea contorului nu implică niciun fel de costuri pentru clienți, operațiunea fiind suportată în totalitate de către operatorul regional S.C. Apa Târnavei Mari S.A., prin proiectul cu finanțare europeană derulat la nivel regional.
Vezi Comunicatul de presă