Comunicat de presă – în atenția abonaților din localitatea Alma: Nu irosițit apa!, 10.07.2024

Pe fondul temperaturilor crescute din ultimele zile, dar și ținând cont de faptul că prognozele meteo anunță în continuare zile cu temperaturi ridicate, Operatorul Regional Apa Târnavei Mari revine cu un nou apel către clienții din localitatea  Alma să reducă la minim utilizarea apei de la rețeaua publică în alte scopuri decât cele potabile și menajere: apă pentru băut, igienă corporală și igiena locuinței.
În urma monitorizărilor permanente s-a constatat un consum ridicat la nivelul localității, chiar și în intervalul orar 01:00 – 05:00 AM, interval în care, în mod normal,    s-ar reface rezerva de apă pentru ziua următoare. Acest consum pe timp de noapte denotă că, în continuare, apa din rețeaua publică este utilizată și în alte scopuri decat cele pentru care este destinată.
Revenim cu acest apel din dorința de a evita orice fel de situații în care, pe fondul unui consum accentuat și a scăderii nivelului în rezervorul de înmagazinare să fim nevoiți să sistăm furnizarea apei sau să impunem restricții. Vezi Comunicatul de presă