Comunicat de presă: „Condiții meteo extreme la Mediaș!”, 28.06.2024

Municipiul Mediaș s-a confruntat ieri, 27 iunie, cu o situație extrem de dificilă, cauzată de precipitațiile abundente, fără precedent în ultimii ani, în orașul nostru. Conform datelor oficiale furnizate de către Administrația Bazinală de Apă Mureș, stația hidrometrică din municipiul Mediaș a înregistrat ieri, în intervalul orar 17.15 – 18.15. precipitații de 75,5 litri/m², precipitații record în înregistrările din ultimii 5 ani.
Precipitațiile abundente au generat situații dificile în mai multe zone din oraș, debitul crescut al apei, într-o perioadă scurtă de timp, provocând inundarea mai multor străzi din municipiu. La scurt timp după încetarea ploii, rețeaua de canalizare pluvială a preluat apa pe cele mai multe dintre străzi, astfel încât situația a fost remediată.
Având în vedere situația excepțională, Dispeceratul central al societății Apa Târnavei Mari a fost asaltat de telefoane, iar echipele Operatorului au fost permanent în misiune, atât în timpul ploii abundente, cât și imediat după ploaie, până târziu în noapte, dar și în cursul acestei zile, alături de Primăria municipiului Mediaș. S.C. ECO-SAL S.A., S.C. Urban Construct, Detașamentul Local de Pompieri și numeroși locuitori ai orașului, care s-au implicat alături de echipele de intervenție pentru rezolvarea problemelor generate de fenomenele meteo extreme.
Vezi Comunicatul de presă