Comunicat de presă – „8.500 de contoare de branșament din Mediaș vor fi înlocuite cu contoare inteligente, în cadrul lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelelor de apă”, 12.05.2023

Una dintre componentele contractului, aflat în derulare, ATM-CL-01 „Reabilitare și extindere rețele de apă și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodărie de apă în Municipiul Mediaș” din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”, este reprezentată de operațiunea de înlocuire a 8.500 de contoare de branșament, care în prezent deservesc clienții din oraș, cu contoare inteligente, care permit transmisia la distanță a indexului.

Instalarea acestui tip de contoare le va aduce clienților din Mediaș o serie de beneficii: preluarea indexului se va face cu acuratețe, reflectând consumul realizat; totodată este eliminat disconfortul creat clienților prin acțiunea de citire a contorului de către reprezentanții Operatorului și nu mai implică prezența fizică a clientului la domiciliu, pentru preluarea indexului; nu mai este necesară preluarea și transmiterea indexului de către client. În același timp, prin capacitatea de transmitere automată a unor seturi de date legate de consum, acest tip de contor previne eventualele pierderi de apă pe instalațiile interioare, acestea fiind depistate mult mai repede, prin permanenta analiză a datelor.  Vezi Comunicatul de presă